GEERT MOLLEMA

SPREKEN | TRAINEN | TOERUSTEN

OVER MIJ

Mijn naam is Geert Mollema, 26 jaar en wonend in Veenendaal. Ik ben geboren op de Veluwe, maar als baby verhuisd naar het hoge noorden en opgegroeid in de provincie Groningen. Mijn nuchterheid, die ik volgens velen schijn te bezitten, valt op die manier ook te verklaren. Ik ben christelijk opgevoed door ouders die een levende relatie met God hebben en proberen in hun leven te wandelen zoals God het bedoeld heeft. 


Rond mijn veertiende levensjaar kreeg ik van God een duidelijke roeping, om in Zijn koninkrijk aan de slag te gaan en het evangelie te verkondigen aan grote groepen mensen. Op mijn zestiende ben ik begonnen aan een studie Journalistiek die ik met veel plezier gevolgd en afgerond heb. Daarna wilde ik mijn roeping achterna. Uiteindelijk kwam ik in Ede terecht om HBO Theologie te studeren.


Al jaren was ik actief op allerlei (interkerkelijke) conferenties in het jongerenwerk. Steeds weer genoot ik ervan om te zien hoe God met tieners aan het werk is. Terwijl ik erg genoot op de conferenties en kampen en nog steeds erg geniet van mijn werk binnen de kerk en daarbuiten, maakt de realiteit in het dagelijks leven mij met innerlijke ontferming bewogen, zoals Jezus dat op meerdere plekken prachtig verwoord. 


Het raakt mij wanneer ik de gebrokenheid zie die heerst in de levens van jonge mensen. Ik heb het voorrecht om persoonlijk op te trekken met veel tieners en jongeren. Hun verhalen doen iets met mij. Zeker wanneer ik zie dat God ingrijpt. Of soms helemaal niet ingrijpt, maar ze overweldigd met een liefde die misschien nog wel mooier is dan een ingreep in de situatie.

Dat is één van de redenen waarom ik discipelschap zo belangrijk vind. Volgens mij is dat een onwaarschijnlijk Bijbels principe. Ik heb het verlangen om een generatie van jonge mensen te zien. Een generatie die radicaal achter Jezus aan gaat. Met alles wat ik bij kan dragen wil ik daar onderdeel van zijn. Door te spreken, maar ook door persoonlijk op te trekken met tieners en jongeren. Door ze te helpen om Jezus te volgen. En door kerken en groepen te coachen, te trainen en toe te rusten. Zodat we met zoveel mogelijk mensen enthousiast worden voor dat doel: een generatie van jonge mensen zien opstaan om Jezus te volgen met alles wat ze hebben.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.